Eläinkokeettoman kosmetiikan lista

 

Eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin sitoutuneet yritykset

Eläinkokeettoman kosmetiikan listalle pääsevät ne yritykset, jotka ovat sitoutuneet eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin. Standardiin sitoutuneiden yritysten koko tuotantoprosessi valvotaan ulkopuolisen auditointiyrityksen taholta niin, että eläinkokeettomuus varmistuu sekä ainesosien että lopputuotteiden osalta.

 

Sinä päätät kosmetiikan eläinkokeista

Animalia on yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa luonut kansainvälisen standardin eläinystävälliselle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Järjestöt ylläpitävät listaa suositeltavista yrityksistä, joiden tuotteiden valmistuksessa ei missään vaiheessa ole käytetty eläinkokeita sovitun päivämäärän jälkeen.
 
Animalia on luonut suomalaisia kosmetiikka- ja kodinkemikaaliyrityksiä varten auditointijärjestelmän. Se tarkoittaa, että riippumaton tarkastaja arvioi täyttääkö yritys standardin kriteerit.
 

Standardin täyttävät yritykset ovat sitoutuneet näihin ehtoihin:

  1. Yritys ei tee eikä teetä eläinkokeita, eikä ole osallisena eläimillä testaamisessa nyt eikä tulevaisuudessa.
  2. Yritys ei osta ainesosia, valmistusreseptejä eikä tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä sen päivämäärän jälkeen, josta alkaen yritys on sitoutunut noudattamaan standardia.
  3. Yrityksen on vaadittava kaikilta raaka-aineidensa toimittajilta säännöllisesti kirjalliset vakuutukset, joissa ne osoittavat täyttävänsä kohdassa 2 asetetut ehdot.
  4. Yrityksen on läpikäytävä vähintään kolmen vuoden välein riippumaton tarkastus, jossa sen eläinkokeettomuus varmistetaan.

 

 

Suomessa myytävää eläinkokeetonta kosmetiikkaa

Allaolevaan listaan on koottu Suomessa myytävät eläinkokeettomat kosmetiikkamerkit, jotka ovat sitoutuneet eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin. Kansainvälisiltä listoilta (Eurooppa, USA) löytyy myös lukuisia muita merkkejä. Jos tiedät jotakin kansainvälisen listan merkkiä myytävän Suomessa, kerro siitä meille (animalia(at)animalia.fi). Katso myös usein kysyttyä eläinkokeista.

 

Kokonaan vegaaniset sarjat on merkitty VGN-merkillä. Osa yrityksistä on ilmoittanut meille tiedot yksittäisten tuotteiden vegaanisuudesta. Nämä tiedot löytyvät täältä.
 

 

100% Pure

Laaja valikoima kosmetiikkaa kasvoille, vartalolle, hiuksille jne. Myös kynsilakkoja. Suomessa jälleenmyy Kauneushoitola Illusia Lappeenrannassa sekä maahantuojan verkkokauppa.

 

Afterglow Cosmetics

Värikosmetiikkaa kasvoille. Helsingissä löytyy 4 Soulmates kauneushoitolasta.

 

Alima Pure

Laaja valikoima kosmetiikkaa kasvoille. Suomessa myy verkkokauppa Twist Be.

 

AM Natur 

Luonnonkosmetiikkaa. Ihon- ja hiustenhoitotuotteita luonnonmukaisista raaka-aineista. Jälleenmyyjänä mm. Ruohonjuuri. Myös verkkokauppa.

 

Andalou Naturals

Ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Suomessa saatavilla shampoota Luonnonkosmetiikka-verkkokaupasta.

 

Argital

Hiusten- ja ihonhoitotuotteita. Jälleenmyyjinä mm. Ruohonjuuri sekä useat muut liikkeet ympäri Suomen, voit tarkistaa ne täältä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

 

 

Athena´s

Vartalon- ja ihonhoitotuotteita. Saatavilla ainakin Anttiloista ja Prismoista. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

 

Aubrey Organics
Luonnonkosmetiikkamerkki, jolla on mm. ihon-, vartalon ja hiustenhoitotuotteita sekä omia tuotteita lapsille ja miehille. Saatavilla kotimaisesta verkkokaupasta. Suurin osa tuotteista on vegaanisia ja tieto löytyy selkeästi verkkokaupasta sekä valmistajan sivuilta.

 

Avalon Natural Products

Valmistajan Avalon Organics ja Alba Botanic -tuotemerkkejä saa ainakin Helsingistä Heluna Fashionista (myös verkkokauppa) sekä Natural Beauty Shopista. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Bakel VGN

Bakel ihonhoitosarjaan kuuluu mm. kasvojen puhdistustuotteita, tehoseerumeita, hoitotuotteita, vartalotuotteita ja aurinkotuotteita. Tuotteet sopivat myös miehille. Bakel-jälleenmyyjät löydät täältä.

 

Balm Balm

Tuotevalikoimaan kuuluu mm. huulirasvoja, vartalovoiteita ja kasvorasvoja. Suomessa jälleenmyyjinä toimivat ainakin Natural Me ja Eco Beauty Wellness. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Barefaced Beauty

Mineraalimeikkisarja, johon kuuluu myös synteettisiä meikkisiveltimiä. Suurimmalla osalla tuotteista myös vegan-merkki. Useita jälleenmyyjiä eri puolella Suomea, lisäksi myyntiä verkkokaupoissa, mm. Greenlips.fi:ssä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Beauty Without Cruelty VGN

Kosmetiikkasarja, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Tuotteita saa Heluna Fashionista Helsingistä sekä yrityksen verkkokaupasta.

 

 

Bellapierre
Laaja valikoima erilaisia mineraalikosmetiikkatuotteita. Saatavilla suomalaisesta verkkokaupasta.

 

BH Cosmetics

Laaja valikoima värikosmetiikkaa. Jälleenmyyjänä Suomessa Bellana Tampereella. Lista vegaanisista tuotteista.

 

The Body Shop * (emoyhtiönä L'Oréal)

Kosmetiikka- , ihonhoito-, hygienia- ja hiustenhoitotuotesarjoja. Lisäksi saatavilla myös hierontaöljyjä, hajuvesiä ja aromaterapiatuotteita. Myydään The Body Shopin omissa liikkeissä ympäri maan sekä verkkokaupassa.

 

Bottega Verde

Ihon- ja hiustenhoitotuotteita, kosmetiikkaa, hygieniatuotteita. Myös miehille. Yli 700 vegaanista kosmetiikkatuotetta. Myymälä Helsingissä (Fredrikinkatu 26), nettikauppa sekä apteekit ympäri Suomen. Mm. kollageeni on aina kasviperäistä. Jälleenmyyntiä myös apteekeissa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

 

Bulldog Natural Grooming VGN

Miehille suunnattu kosmetiikkasarja, johon kuuluu mm. ihonhoito-, ihonpuhdistus- ja parranajotuotteita sekä suihkugeelejä. Saatavilla mm. Nordic Feel sekä Bangerhead -verkkokaupoista, Stockmannilta ja Kicks-liikkeistä.

 

Burt´s Bees

Laaja valikoima erilaisia ihonhoitotuotteita, saippuoita ym. Saatavilla Candyshop ja Greenlips -verkkokaupoista, Kicks-myymälöistä sekä Helsingin Stockmannilta.

 

Core Cosmetics

Laaja valikoima kosmetiikkaa kasvoille. Saatavilla ainakin Nelly.com -verkkokaupasta.

 

Couleur Caramel
Luontaiskosmetiikkatuotteita. Jälleenmyyjiä ympäri Suomen, jotka voi tarkistaa täältä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.
 

Crazy Rumors VGN

Vegaanisia huulirasvoja. Tuotteita saa Heluna Fashionista Helsingistä, Tampereen Runsaudensarvesta, Nelly.com-verkkokaupasta sekä yrityksen verkkokaupasta.

 

Crystal Body Deodorant

Deodorantti, jota myy ainakin Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Ekokauppa Ekolo.

 

Cuccio Naturalé

Laaja valikoima vartalon- ja kynsienhoitotuotteita, myös miehille. Suomessa toimivat jälleenmyyjät voit tarkistaa täältä.

 

 

Deep Steep
Monipuolinen valikoima hiusten- ja ihonhoitotuotteita. Saatavilla Organic You -verkkokaupasta.

 

Dermalogica

Runsaasti erilaisia ihonhoitotuotteita. Saatavilla monista kauneushoitoloista, lista maahantuojan sivuilla. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

 

Dr. Bronner´s Magic Soaps
Tuotteita saa Stockmannilta, Ruohonjuuresta, Heluna Fashionista Helsingistä sekä Organic You ja Greenlips -verkkokaupoista. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Eco-Dent

Suunhoitotuotteita. Hammaspulveria saatavilla Ostosmarket-verkkokaupasta ja suuvettä Luonnonkosmetiikka-verkkokaupasta.

 

 

Eilas

Ihon- ja hiustenhoitotuotteita, myös tuoksuttomia. Saatavilla ainakin Tuoksuton.fi-verkkokaupasta.

 

Éminence

Kasvojen ja vartalon hoitotuotteita saatavilla Estetica-verkkokaupasta ja Kauneus- ja hiuspalvelu Adeliasta Kangasniemeltä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

 

 

Faith Products
Hiusten- ja ihonhoitotuotteita, saippuoita, kylpyvaahtoja sekä muun muassa kodinhoitotuotteita. Saatavilla ainakin Heluna Fashionista, Runsaudensarvesta, Punnitse&Säästä -liikkeistä, Hyvinvoinnin Tavaratalosta, Nelly.com-verkkokaupasta sekä K-supermarket Jättijaosta (Vantaa). Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Forever Living Products

Laaja valikoima vartalon- ja hiustenhoitotuotteita, kosmetiikka, lisäravinteita ym. Runsaasti jälleenmyyjiä ympäri Suomen.

 

Forsythe Cosmetic Group (Color Club) VGN

Erittäin runsas valikoima kynsilakkoja ja muita erilaisia kynsienhoitotuotteita ja -tarvikkeita. Tuotemerkki on Color Club. Tilattavissa Cesar Shop -nettikaupasta.

 

Freeman
Ihonhoitotuotteita, kosteusvoiteita, suihkugeelejä ym. Myydään tavarataloissa (ainakin Anttila, Citymarket, K-Supermarket, Silja Line, Sokos, Stockmann, Tarjousmaxi, Vapaa valinta ja Veljekset Keskinen) sekä Freemanin tehtaanmyymälässä.

 

Friendly Soap VGN

Erilaisia vegaanisia palasaippuoita ja -shampoita saa Heluna Shopista Helsingistä.

 

Giovanni

Erilaisia hiustenhoitotuotteita, geeliä, muotovaahtoa, hiuskiinnettä ym. on saatavilla Heluna Fashionista Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Tampereen Runsaudensarvesta.

 

Himalaya

Mm. ihonhoitotuotteita ja hammastahnoja. Saatavilla osasta Prismoja, Sokoksia ja S-marketteja. Hammastahnaa myy Hyvinvoinnin tavaratalo, maahantuojana toimii Valkoinen Risti.

 

Hurraw VGN
Erilaisia huulirasvoja, myydään ainakin Ruohonjuuressa, Greenlips-, Biodelly- sekä The Butik -verkkokaupoissa, Sokoksissa sekä ainakin osassa Life-myymälöitä.

 

Inlight
Erilaisia ihonhoitotuotteita, jotka ovat luonnonkosmetiikkaa. Lista jälleenmyyjistä.

 

Jane Iredale
Laaja valikoima mineraalimeikkejä, saatavilla monilta kosmetologeilta. Tarkista jälleenmyyjät nettisivulta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.


Jason Natural Cosmetics

Aurinkovoidetta, deodoranttia, hammastahnaa, partavaahtoa, suuvettä ja after shavea saa Heluna Fashionista Helsingistä sekä yrityksen verkkokaupasta. Myös Tampereen Runsaudensarvessa on joitain merkin tuotteita, samoin Natural Beauty Shopissa Helsingissä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Joe Blasco
Kattava kosmetiikkasarja. Myydään tavarataloissa (ainakin Sokos, Stockmann ja Veljekset Keskinen) sekä kosmetologeilla ja kampaamoissa. Nettitilaukset esim. näistä: Cosmeshop, Ostokset.fi, Netkosmetiikka.fi, Netanttila, Sokoksen verkkokauppa, Meikkitorppa ja Nicestyle.

 

Jordana Cosmetics

Runsaasti värikosmetiikkaa. Makeupshop.fi -verkkokaupassa osa valikoimasta.

 

Juice Beauty

Kasvojen-, vartalon- ja hiustenhoituotteita. Jälleenmyjänä Suomessa Naturelle-verkkokauppa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Kahina Giving Beauty

Kasvojen ja vartalonhoitotuotteita saatavilla Eco Beauty Wellness -verkkokaupasta.

 

Kingfisher Natural Toothpaste VGN
Hammastahnoja saa ainakin Punnitse&Säästä -liikkeistä, Versokaupasta, Vegetukusta, Heluna Fashionista, Runsaudensarvesta ja useista luontaistuotekaupoista.

 

Kiss My Face

Runsaasti erilaisia vartalon- ja kasvojen hoitotuotteita, hiustuotteita jne. Lapsille oma valikoima. Osa tuotteista saatavilla Luonnonkosmetiikka-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

The Konjac Sponge Company VGN
Ihon puhdistussieniä, jotka ovat täysin kasvisperäisiä. Saatavilla ainakin Sokokselta.

 

Lauren Brooke

Laaja valikoima kosmetiikkaa, erityisesti värikosmetiikka kasvoille. Suomessa myy verkkokauppa Twist Be.

 

Lifehair Oy / Lh-beauty VGN
Hiusten- ja ihonhoitotuotteita sekä kodinkemikaaleja, eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Yrityksen kosmetiikkatuotemerkit ovat Lactoline, Bio Rich, Beauty Code ja Biolon. Katso myyntipaikat täältä! Saatavilla myös verkkokaupasta.

 

Lily Lolo
Mineraalimeikkisarja, jota myydään ainakin Biodellyssä, Pretty.fissä, Elloksella, Nelly.comissa ja Kauneusvoimalassa Kajaanissa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

ManCave 

Ihon- ja hiustenhoitotuotteita miehille. Saatavilla SunriseCosmetics-verkkokaupasta.

 

 

 

Marks & Spencer
Saippuoita ja vartalonhoitotuotteita, saatavilla ainakin Helsingin keskustan sekä Jyväskylän Sokokselta.

 

Markwins Beauty

Runsaasti värikosmetiikkaa useiden tuotemerkkien alla, mm. The Color Workshop ja Disney Princess. Muutamia tuotteita Sokoksella.

 


Method
VGN
Nestesaippuasarja. Lisätietoja ja lista jälleenmyyjistä Suomessa löytyy täältä

 

Móa the Green Balm
Ihorasva. Saatavilla Organic You -verkkokaupasta.

 

Molton Brown

Runsas valikoima hiusten- ja ihonhoitotuotteita, myös miehille. Suomessa saatavilla ainakin Stockmanneista, Cosmetiquesta Pietarsaaresta, H&B Homesta Joensuusta, Keltaisesta Kauneushuoneesta Helsingistä, Stylehousesta Naantalista  sekä Vivamondo-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Montagne Jeunesse
Sarjan kasvo-, hius- ja jalkanaamiota ja -hoitoja löytyy  mm. Citymarketeista, Prismoista, Seppälästä, Sokokselta, Stockmannilta ja Vapaa Valinnasta. Maahantuojan kotisivut. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Neal´s Yard Remedies

Ihon- ja hiustenhoitotuotteita, myös miehille. Saatavilla ainakin Stockmannilta, Sokoksista ja Jolie-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Naturelle-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Organic Oscar

Turkinhoitotuotteita koirille. Jälleenmyy ainakin Stockmann ja PetNetStore.

 

Pai Skincare

Sarjan ihonhoitotuotteita voi tilata Jolie-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Patyka
Ihon- ja vartalonhoitotuotteita, saatavilla ainakin Jolie-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa), Liinun-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Organic You ja Naturelle -verkkokaupoista.

 

Paula´s Choice
Ihon- ja hiustenhoitotuotteita sekä kosmetiikkaa. Oma valikoima miehille. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 


Paul Mitchell
Kattava hiustenhoitotuotesarja erilaisille hiustyypeille. Myös hiusvärejä kampaamokäyttöön. Saatavilla mm. Stockmannilta, Sokokselta sekä useista kampaamoista ja verkkokaupoista. Koirille saatavilla John Paul Pet -turkinhoitosarja. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Priti NYC VGN

Runsas valikoima kynsilakkoja. Saatavilla Fruugo-verkkokaupasta.

 

Provida
Luonnonkosmetiikkasarja, tuotevalikoimassa ihonhoitotuotteita. Saatavilla mm. monista luontaistuotekaupoista. Lisäksi tuotteita myyvät ainakin Ruohonjuuri, Biodelly, Ecobeauty ja Heluna Fashion. Katso lista jälleenmyyjistä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Pureology VGN * (emoyhtiönä L'Oréal)

Shampoita ja hiustenhoitoaineita erityisesti värjätyille hiuksille. Jälleenmyyjinä toimivat ainakin CM Hiustalot sekä useat muut kampaamoalan liikkeet.

 

 

Rejuvi VGN
Ihonhoitotuotteita. Myynnissä joillakin kosmetologeilla, esim. Kauneushuone Neo (Kansakoulunkatu 5, Helsinki) (myös Ruotsissa www.queenofbeauty.se).
 

Rosenserien
Ihonhoitotuotteita, luonnonmukaisista raaka-aineista. Lista jälleenmyyjistä löytyy myös sivuilta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Santaverde VGN

Ihonhoitotuotteita saatavilla Naturalme-verkkokaupasta.

 

Soapwalla VGN

Merkin tuotteista voidedeodoranttia on saatavilla EcoChic-verkkokaupasta.

 

SpaRitual VGN
Erityisesti kynsienhoitotuotteita sekä -lakkoja, myös mm. ihonpuhdistusaineita. Jälleenmyyjinä mm. Stockmann sekä erilaisia kauneushoitoloita ja kynsistudioita, joiden yhteystietoja löytyy täältä.

 

Suki
Ihonhoitotuotteita sekä värivoiteita. Saatavilla ainakin Liinun-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Naturelle-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.
 

Suma
Yrityksen Ecoleaf-saippuaa myydään Punnitse & Säästä -liikkeissä.

 

Tata Harper
Ihonhoitotuotteita. Jälleenmyyjänä toimii Naturelle-verkkokauppa.

 

Tom's of Maine * (emoyhtiönä Colgate-Palmolive)

Merkin deodoranttia voi Suomessa ostaa tai tilata Heluna Fashionista Helsingistä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Tropiclean

Tuotteita koirille. Turkinhoitotuotteita saatavilla Peten Koiratarvikkeesta sekä Lemmikkitalo Black Bullista.

 

 

Unique Haircare
Sarjan luomulaatuisia hiustenhoitotuotteita saatavilla Biodelly-verkkokaupasta.

 

Urban Decay* (emoyhtiönä L'Oréal)
Erilaisia meikkejä. Tuotteita myydään Sokoksella sekä voi tilata eri verkkokaupoista.

 

Urtekram
Hiustenhoitotuotteita, hennavärejä, saippuoita. Saatavana mm. K-ryhmän kaupoista, Sokos-tavarataloista, Prismoista, S-marketeista, Ruohonjuuresta, Ekokauppa Ekolosta, Tampereen Runsaudensarvesta sekä useista luontaistuoteliikkeistä. Myös kampaamo Hiushaiku käyttää Urtekramin värejä hiusten värjäyksessä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

 

Yarok VGN

Hiustenhoito- ja muotoilutuotteita, saatavilla Naturelle-verkkokaupasta.

 

 

Yes
Erilaisia liukuvoiteita. Saatavilla Organic You -verkkokaupasta. Ainoa vegaaninen tuote on Yes Water Based.

 

ZAO
Ammattilaistasoista luonnonmukaista kosmetiikkaa. Myynnissä ainakin Huili-tilassa Helsingissä, Kauneudella-hoitolassa Oulussa ja The Butik -verkkokaupassa.
 

 

 

Suomessa myytäviä ei-eläinkokeilla testattuja kodinpuhdistusaineita

 

 

Astonish / London Oil Refining Company VGN
Astonish-kodinkemikaaleja myydään ainakin Stockmann-tavarataloissa ja Finnartmen-verkkokaupassa. Autonpuhdistustuotteita on saatavilla Tokmanni-ketjun liikkeistä.

 

Bio-D VGN

Pyykin- ja astianpesuaineita saatavilla Heluna Fashionista.

 

 

Earth Friendly VGN

Pesuaineita saatavilla Runsaudensarvesta Tampereelta.

 

Econuts
Pesupähkinäpohjaisia pesuaineita. Pesupähkinöitä Luonnonkosmetiikka-verkkokaupassa.

 

 

Ecover

Runsas valikoima mm. pyykin- ja astianpesuaineita sekä erilaisia puhdistusaineita. Saatavilla monista marketeista sekä ekokaupoista.

 

Faith Products  VGN
Astianpesuainetta sekä pyykinpesuainetta saatavilla ainakin Heluna Fashionista ja Runsaudensarvesta.

 

 

Lifehair Oy VGN
Puhdas koti -tuotemerkkisarjasta löytyy mm. erilaisia puhdistusaineita ja viemärin aukaisuneste. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

 

 

Method VGN
Puhdistusainesarja, mm. omat puhdistusaineet ikkunoille, puulle ja marmorille sekä yleispuhdistukseen. Jälleenmyyntiä mm. Stockmann-tavarataloissa, Moko-myymälöissä, RTV-kaupoissa sekä osassa K-rautoja ja Rautia-kauppoja. Kaikki jälleenmyyjät voit tarkistaa täältä.

  

Urtekram VGN
Puhdistus- ja astianpesuaineita. Saatavana ainakin Ruohonjuuresta sekä  luontaistuoteliikkeistä.
 

Ulkomaisia nettikauppoja, jotka myyvät eläinkokeetonta kosmetiikkaa

  

Love the Planet
Luontaistuotekosmetiikkaa. Tuotteita voi ostaa nettikaupasta. Tuotteet ovat vegaanisia huulirasvoja lukuunottamatta.

 

Make Up International
Pääasiassa meikkejä. Tuotteita voi tilata yrityksen nettisivujen kautta.

 

Nothing Nasty
Pääasiassa ihonhoitotuotteita, myös miehille. Tuotteita voi tilata yrityksen nettisivujen kautta.

 

Merkinnät

   Suomalainen yritys

 
 *      Yritys on sellaisen kosmetiikkayrityksen tytäryhtiö, joka ei ole sitoutunut standardiin.
 
VGN  Tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia eli soveltuvat myös vegaaneille. Huom. Tiedot vegaanisuudesta ovat peräisin useimmiten tuotteiden valmistajilta, mutta tuotteiden sisältöjä saatetaan muuttaa. Jos huomaat, ettei jokin sarja olekaan enää kokonaan vegaaninen, kerro siitä meille.

 

Standardiin sitoutuneet yritykset saavat käyttää oheista pupulogoa!
 

 

 

Lataa pienempi tulostettava versio kosmetiikkalistasta täältä (pdf)!

 

 

Kosmetiikkalistan uudistus

 

Kosmetiikkalistan periaatteet uudistettiin vuonna 2005. Silloin Animalia loi suomalaisille kosmetiikkayrityksille arviointijärjestelmän, jonka ehdot täyttämällä yritys voi hakeutua Animalian ylläpitämälle eläinkokeettoman kosmetiikan listalle.

 

Suomessa myytävän eläinkokeilla testaamaton kosmetiikan lista lyhentyi aikaisemmasta huomattavasti tiukentuneen sitoumuksen vuoksi. Nyt yrityksen on käytävä läpi eläinkokeettomuuden arviointi, jossa myös sekä lopputuotteiden että tuotteiden ainesosien eläinkokeettomuus varmistetaan.

 

Uudistetun järjestelmän vuoksi lista uudistui ja kaikki suomalaiset yritykset hakevat sille uudestaan. Lifehair Oy hyväksyttiin ensimmäisen suomalaisena kosmetiikkayrityksenä Eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin.

 

Vaadi eläinkokeetonta kosmetiikkaa!

 

Kansainvälisellä eläinkokeettomalla listalla on lueteltu kaikki yritykset, jotka ovat sitoutuneet HCS-standardiin. Kaikki Euroopan ja USA:n eläinkokeettomat kosmetiikkayritykset löydät täältä!

 

Jos tiedät kansainvälisellä listalla olevia tuotteita, joita myydään Suomessa, ilmoita siitä meille. Jos sinulla on tietoa ylläolevassa listassa olevien merkkien myyntipaikoista, kerro myös siitä meille (animalia(at)animalia.fi), niin lisäämme tiedot sivuillemme.

 

Haluaako yrityksesi eläinkokeettoman kosmetiikan listalle?

Katso lisätietoja täältä!

 

 

Muut eläinkokeettomat listat ja sertifikaatit

Animalian seuraaman kansainvälisen eläinkokeettoman kosmetiikan listan lisäksi löytyy joukko muita järjestelmiä, jotka tavalla tai toisella pyrkivät eläinkokeettomuuteen kosmetiikassa. Järjestelmien ja listojen periaatteiden eroista voit lukea lisää täältä.