Korealainen sushi (Kimbap)

350 g riisiä
1,5 dl riisiviinietikkaa
3-4 rkl sokeria
suolaa
1 kurkku
1 säilötty retiisi (takuan)
1 porkkana
5-8 siitakesientä
1-2 rkl valkoviiniä
10 merilevälevyä
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Muita mahdollisia täytteitä:
Viipaloitu kimchi (kiinankaali) sekoitettuna pienellä määrällä seesaminsiemenöljyä ja seesaminsiemeniä, viipaloitu avokado, keitetyt ja kuivatut pinaatinlehdet suolalla maustettuina

Keitä sushiin tarkoitettu riisi ohjeen mukaan. Kuumenna sitten 0,5 dl riisiviinietikka,a 2 rkl sokeria ja 1 tl suolaa, kunnes seos kuplii. Sekoita ne sitten keitettyyn riisiin ja jätä jäähtymään.Viipaloi kurkku ja porkkana pitkiin suikaleisiin, noin 0,5 cm levyisiksi. Sekoita 1 dl riisiviinietikkaa, 1 rkl sokeria ja 1 tl suolaa ja kasta suikaleet seoksessa. Suikaloi myös retiisi samalla tavoin. Anna sienten kiehua vedessä kattilassa noin 20 minuuttia. Ota sienet keitinvedestä mutta säästä se. Leikkaa sienet 0,5 cm levyisiksi suikaleiksi. Sekoita 2 rkl soijakastiketta, 1/2 rkl sokeria ja 1-2 rkl valkoviiniä. Lisää sekoitus ja sienet keitinveteen ja hauduta vielä 5-10 minuuttia.

Laita merilevälevy pöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä sen päälle ohut kerros jäähtynyttä riisiä. Lisää suikaloituja täytteitä yhteen reunaan ja ala rullata levyä reunasta alkaen tiukasti. Voit käyttää rullaamiseen tarkoitettua bambumattoa apuna. Sulje rulla levyn täytteettömän alueen avulla, jota voit kostuttaa hieman vedellä. Leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoile seesaminsiemenillä koristeltuna.